Deviza

Megállt a forint esése 310-nél az euróval szemben

Portfolio
Ma visszafogottabban, de folytatódott a feltörekvő kötvény- és devizapiaci eladási hullám a Trump-győzelemből fakadó befektetői várakozások miatt. A forint az euróval szemben 308-ról 310 közelébe gyengült ma, a dollár ellenében 282-ről 285,5-ig, a magyar kötvényhozamok pedig ma is intenzív emelkedést produkáltak. A piacok azt árazzák, hogy Trump gazdaságélénkítő politikája miatt a Fed-nek intenzívebben kell majd kamatot emelnie, ami szépen felfelé tolja az amerikai kötvényhozamokat, ez pedig a fejlett piaci hozamokat is.
Megosztás

Megállt a forint esése 310-nél az euróval szemben

Este még volt némi kilengés a bankközi forintpiacon, de az euróval szembeni jegyzések végül nem lépték át a 310-es kerek szintet. A dollár 10 havi csúcs közelébe kapaszkodott az euróval szemben 1,0830-nál, így a dollár/forint kurzus 288,5-ig emelkedett (1%-os forintgyengülés). A régióban ma a lengyel zloty kissé jobban szenvedett a forintnál.










Megosztás

Büntetik a feltörekvő devizákat

A forint egyébként még viszonylag jól tartja magát, hiszen több feltörekvő deviza is jóval nagyobb mértékben gyengül. A legfeltűnőbb talán a lengyel zloty, mely már 1,2 százalékot bukott tegnaphoz képest. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy varsóban ma a függetlenség napja miatt nemzeti ünnep van, így az illikvid piacon könnyebben mozdul nagyot a deviza.


Más feltörekvő devizákat is büntetnek: az utóbbi napokban sokat szenvedett mexikói peso például minimális megnyugvás után megint 1,9%-os esésben van


A sorba beilleszthető a dél-afrikai rand is, mely 1,3 százalékos esést mutat a dollárral szemben:


Kiemelhető még az orosz rubel 0,7 százalékos esése, viszont a török líra viszonylag jól tartja magát:


Megosztás

Megtorpant a forint gyengülése 310 alatt

Most 309,k6 körül jár a forint az euróval szemben, ez 0,6 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollár 284,77-nél állt, míg a svájci frank 288,8 forintba kerül.


Megosztás

Mindjárt 310-nél

Mostanra 309,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már 0,6 százalékkal magasabb a tegnap esti árfolyamnál. A dollár most 284 körül jár, míg a svájci frank 287,9 forintba kerül. Október végén egyébként 310-től fordult vissza a forint az euróval szemben, ha ma sikerülne azon a lélektani szinten átmenni, akkor hamar jöhetne a kéthónapos mélypont a magyar deviza szempontjából.


Megosztás

308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

Péntek reggel a forint 308,04-nél jár az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelentett tegnap estéhez képest. A dollár 282,52-nél állt, míg a svájci frank 286,51 forintot ért a nap elején. Tegnap a forint érezhetően gyengült, a reggeli 305,5 körüli szint után délután 309 közelében is jártunk az euróval szemben.



308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

A magyar deviza versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona stagnálással kezdtek ma reggel, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékos javulással kezdett, míg a dél-afrikai rand egy százalékkal erősödött.

A fejlett devizák esetében az euró-dollár jegyzés napok óta a az 1,10-es szint körül kavarog, nem tud onnan érdemben kimozdulni. A pénteki nap 0,3 százalékos euró-erősödéssel kezdődött, így 1,0915-nél járt a jegyzés. A japán jenben is jókora kilengéseket láthattunk az utóbbi néhány kereskedési napon, előbb erősödött, majd gyengült a távol-keleti deviza, így tegnap 106 fölé emelkedett a dollár-jen árfolyam. Ma reggel megint közel fél százalékos erősödést látunk a japán fizetőeszköz esetében. Közben az angol font is 0,2 százalékos erősödéssel nyitott a dollárral szemben, vagyis a szélesebb képet nézve a dollár gyengülése egyértelmű.



308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

Különösen fontos makroadat ma sem érkezik, leginkább a Trump gazdaságpolitikájával kapcsolatos hírek és az egy hónap múlva esedékes Fed-üléssel kapcsolatos várakozások mozgathatják a hangulatot.

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
forint apró 10 forint 20 forint 5 forint