A dollárral együtt a forint is elkezdett erősödni Percről-percre

2017. március 13. 17:01    
nyomtatás
 
Erősödött az amerikai dollár az euróval szemben hétfőn, amivel párhuzamosan a forint is egy kicsit ledolgozott az eddigi eséséből az euró ellenében. A Fed szerdai kamatemelésre fókuszálnak a befektetők.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

312 közelében az euró 2017.03.13 17:01

312,1-ig erősödött a reggeli 313 közeli szintről a forint az euróval szemben, ami 0,3 százalékos erősödést jelent ma a hazai fizetőeszköznek.

A dollárral együtt a forint is erősödött 2017.03.13 14:27

312,4-ig erősödött vissza a forint az euróval szemben a kora délutáni órákban, ami 0,2 százalékos erősödést jelent a pénteki szinthez képest. Pontosan ennyivel erősödött a dollár az euróval szemben, a jegyzések 1,0665-ig süllyedtek.

A lengyel zloty eközben 0,1 százalékot gyengült az euróval szemben, míg a török líra 0,2 százalékot.

Kéz a kézben esik a dollár és a forint 2017.03.13 08:20

Hétfő reggel 312,91-nél állt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti árfolyammal. A dollár jegyzése 292,16-nál járt, míg a svájci frank 290,18 forintba került. Az utóbbi napokban feltűnően alulteljesítő volt a forint, egy hét alatt egy százalékkal gyengült az euróval szemben, miközben például a lengyel zloty 0,7 százalékot veszített. Az elemzők elsősorban azzal magyarázzák a magyar deviza gyengélkedését, hogy a múlt héten megjelent februári inflációs adat ismét alátámasztotta az áremelkedés élénkülését, a régióban pedig a magyar jegybank tűnik a legbátrabbnak a laza monetáris kondíciók hosszú távú fenntartásában.

Kéz a kézben esik a dollár és a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással kezdte a hétfői kereskedést, akárcsak a cseh korona. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,35%-kal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékos esést mutatott, míg a dél-afrikai rand 0,6 százalékkal erősödött.

A feltörekvő devizák egy részének gyengélkedése azért meglepő, mert a dollár is folytatja a pénteken kezdett esését, újabb 0,2 százalékot veszített az euróval szemben, így 1,07 felett jár az árfolyam. A fejlett devizák közül a japán jen 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,4 százalékos erősödésben van.

Kéz a kézben esik a dollár és a forint

A befektetők többsége elsősorban a szerdai Fed-kamatdöntésre figyel, bár a piac mostanra szinte teljesen beárazta a 25 bázispontos szigorítást. A mai nap makroadatok szempontjából csendes lesz, bár Mario Draghi megszólal egy rendezvényen, amire érdemes lehet figyelni. A hét második felében a britekre lehet még figyelni, hiszen hivatalosan is elindulhat a Brexit-folyamat.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi: Faludi Imre

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium