Előfizetői tartalom

A népszavazásig tovább gyengülhet a font

MTI
|
Portfolio
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai pénteki hétzáró helyzetértékelésükben kiemelték, hogy a font lemorzsolódása az év eleje óta is már folyamatos: az árfolyam járt 0,81 font/euró szinten is, de most sem erősebb 0,79 font/eurónál. December elején még 0,7 körül mozgott a kurzus, év végén is csak 0,73 fontot kellett adni egy euróért.

A ház szerint egyértelműnek tűnik, hogy ez a folyamat a Brexit-kockázatot tükrözi, vagyis azt a piaci félelmet, hogy a népszavazás eredményeként Nagy-Britannia esetleg távozik az Európai Unióból. A Capital Economics londoni elemzői szerint ennek jele, hogy a referendum júniusi 23-i időpontja után lejáró eladási OTM-opciók származtatott volatilitása - a piaci szereplők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés