Előfizetői tartalom

Árfolyamgyengülésre játszana? - Mutatjuk a spekulánsok kedvencét

Izgalmas történet látszik kirajzolódni a devizapiac egyik sérülékenynek és sokszor célpontnak tartott szegmensében: a török líra hevesen gyengült az év elején, de úgy tűnik ezzel még nincs vége. Az igazán érdekes az, hogy ez a deviza pont tavaly év elején is a válságát élte. A jegybankja szerdán nem nyúlt az irányadó kamatokhoz, ami tovább fűtötte a piaci kedélyeket: a Morgan Stanley kapva az alkalmon máris újra eladásra ajánlja a lírát a dollárral szemben. Ez a kereszt ráadásul évek óta azonos irányt mutat, ami feltehetően rengeteg devizapiaci kereskedő fantáziáját megmozgatta már, ezért az alábbiakban most körbejárjuk, hogy mi is az aktuális helyzet a törökök fizetőeszközével.

Kell egy új célpont?A devizapiacokon általában akkor vannak nagy elmozdulások, ha az adott ország válságot él át, vagy ha a jegybankja valamilyen szempontból meglepő lépést tesz. Ilyenkor láthatunk gyakran akár hosszúéletű trendet is a forex piacon, ami az ebből profitálni kívánók álma is egyben. Sajnos a devizapiaci trendek sokkal kényesebbek, ugyanis egyáltalán nem úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés