Előfizetői tartalom

Egyetlen nap, mínusz 11 milliárd

Portfolio
Több online kereskedési platformon szolgáltatást nyújtó befektetési vállalkozással szemben alkalmazott intézkedést az MNB mai határozataiban. A jegybank témaelemzése szerint a hazai befektetési vállalkozások által külföldön letétkezelt ügyfél pénzek állománya - részben főként a magas tőkeáttételes forex ügyletekhez kapcsolódó letétek miatt - meghaladta a 41 milliárd forintot - áll a közleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt hónapokban témaelemzést és témavizsgálatot végzett a befektetési vállalkozások körében az online kereskedési platformok kapcsán, azok magas kockázata miatt. A jegybank rendkívüli adatszolgáltatást rendelt el 22 befektetési vállalkozásnál, 4 befektetési vállalkozásnál pedig helyszíni vizsgálatot is végzett. Az MNB a témavizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés