Előfizetői tartalom

Áttörte a falat a dollár, egyéves csúcsot látunk

Portfolio
Szerda késő délután sikerült 1,07 alá jutnia a dollárnak az euróval szemben, azaz sorozatosan a nyolcadik egymást követő napi szárnyalással csaknem egyéves csúcsra ért. Úgy tűnik, hogy a Trump által vázolt gazdaságélénkítés és a vele várt inflációfelpörgés magabiztossá tette a piacokat abban, hogy a Fed decemberben újra kamatot emel és így ez fűti a dollár erejét. A forint közben éppen ezek miatt gyengélkedik, így a dollár árfolyama ma újra átlépte a 290-es szintet a bankközi piacon.

A CME Fed Watch Tool szerint a piac több mint 90%-os eséllyel árazza azt, hogy a Fed a december közepi ülésén újabb 25 bázisponttal 0,50-0,75% közé emeli az irányadó kamatának célsávját, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a napokban több Fed döntéshozó is ennek a lépésnek a bekövetkezését sugallta. Ma James Bullard jelezte azt, hogy szerinte ez be fog következni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés