Azonnal kamatot emelt volna az egyik jegybankár - Megtépték a fontot

2017. március 16. 15:58    
nyomtatás
 
A vártnak megfelelően az irányadó rátát és az eszközvásárlási programok keretét (435 milliárd font, illetve 10 milliárd font) is változatlanul hagyta tegnapi kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa, de volt egy meglepő fejlemény: az egyik tag már azonnal kamatot emelt volna. A tegnapi ülésről már ma közzétett jegyzőkönyv eredményével megtört a testület 2016 júliusa tartó egységes döntéshozatala és erre a fejleményre az angol font szárnyalásba kezdett.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A BoE monetáris tanácsa úgy döntött, hogy az irányadó ráta továbbra is maradjon 0,25%-on, de a kilenc tag közül Kristin Forbes már 25 bázispontos kamatemelést támogatott arra hivatkozva, hogy a font esése miatt gyorsul az infláció. Ez meglepetés, mert tavaly nyár óta egységes volt a testület és a jegyzőkönyv alapján esélyes, hogy Kristin Forbes érveit rövidesen mások is átveszik - emeli ki gyorskommentárjában az UniCredit Research.

A bank azonban úgy gondolja, hogy mivel egyrészt Kristin Forbes júniusban távozik a monetáris tanácsból (lejár a mandátuma), másrészt idővel a brit gazdaság lassulása az inflációra is inkább lefelé irányuló hatást fejt ki, végül többségben maradnak azok, amik az alapkamat egyelőre szinten tartását fogják támogatni.

A friss fejleményre mindenesetre markáns fonterősödés bontakozott ki: a dollárral szembeni jegyzések 1,2265-ről 1,2370-ig ugrottak.

Azonnal kamatot emelt volna az egyik jegybankár - Megtépték a fontot


A font a forinttal szemben egyébként az elmúlt hetekben viszonylag szűk sávban, 355-360 forint körül mozgott a bankközi piacon, ma délután 356 körüli jegyzéseket látunk.

Azonnal kamatot emelt volna az egyik jegybankár - Megtépték a fontot

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium