Előfizetői tartalom

Beavatkozott ma a svájci jegybank a piaci folyamatokba!

Portfolio
Ha a görögök a vasárnapi népszavazáson elutasító álláspontot tanúsítanak, akkor az korlátozza a konstruktív megoldások lehetőségét - jelentette ki ma délelőtt az osztrák jegybankelnök. Közben svájci kollégája is megszólalt, és nyilvánosan elismerte egy mai konferencián, hogy a svájci jegybank a frank gyengítését célzó intervenciót hajtott ma reggel végre.

Edwald Nowotny osztrák jegybankelnök "nagyon drámainak" írta le a görög helyzetet, és szinte biztosnak mondta azt, hogy a görögök holnap nem tudják kifizetni az IMF felé az 1,6 milliárd eurós tartozásukat. Hozzátette: ha ez valóban így lesz, akkor sem lesz azonnal fizetésképtelen Görögország, mert van az IMF-nek egy eljárása akkor, ha egy ország nem tud neki fizetni. De minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés