Előfizetői tartalom

Belevettek a forintba - Öröm külföldön

Portfolio
Délelőtt előbb enyhe forintgyengülés, majd fél 11-től határozott erősödés bontakozott ki: az euróval szembeni jegyzések rövid idő alatt 279,5-ről egészen 278-ig süllyedtek. Ezzel csaknem teljesen ledolgozta már a magyar fizetőeszköz azt a gyengülést, amelyet a tegnap reggeli Moody’s felőli leminősítés után szenvedett el.

A forint hirtelen erősödése a nemzetközi befektetői hangulat látványos javulásával függhet össze: a német DAX részvényindex 7000 pont fölé ugrott, az amerikai S&P500 részvényindex is felfelé készül kitörni, közben az euró intenzíven erősödik a dollárral szemben részben (1,3330-ról 1,3390-ig) az ír parlamenti szavazással kapcsolatos bizakodás miatt. A reggeli forintpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés