Előfizetői tartalom

Csak elhalasztották, de jön a felfordulás

Portfolio
Hirtelen komoly gyengüléssel reagált csütörtök este a dollár a Fed döntésére, mely megfelelt a piaci várakozásoknak, hiszen nem emelt kamatot az amerikai jegybank. Ráadásul a jövőt illetően is annyi volt a legerősebb kommentárjuk, hogy a döntéshozók többsége szerint az idén eljöhet a kamatemelés ideje, de ezt már eddig is tudtuk. Hosszabb távon továbbra is a dollár erősödésére számít szinte mindenki a piacon, hiszen a fundamentumok nem változtak a mostani döntéstől. Ezt jelzi az azóta eltelt időszak piaci hangulata is, hiszen pénteken mér ledolgozta előző napi zuhanását az amerikai deviza. Vagyis valószínűleg csak elhalasztani sikerült az amerikai deviza rég várt szárnyalását.

Több mint egy éve várja a piac a dollár erősödését, ami az árfolyamon is meglátszik, hiszen a tavaly tavaszi 1,40 körüli árfolyamról mostanra 1,13-ra esett az euró-dollár jegyzés. Sőt, az év első felében 1,05 körül is járt a dollár. Az erősödést az indokolja, hogy az amerikai gazdaság lényegesen egészségesebb állapotban van, mint az eurózóna, ráadásul folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés