Előfizetői tartalom

Durván gyengül a líra, a forint csak nézi

Portfolio
A kínai- és japán részvénypiacon tapasztalt borongós hangulat átterjedt délelőtt az európai tőzsdékre is, de ez nem különösebben hatott a forint árfolyamára, noha a térségünk egyik legfontosabb fizetőeszköze, a török líra is heves kilengéseket mutat, illetve ma is történelmi mélypontra esett. A megmaradt magyarországi devizahitelek forintosításával kapcsolatos déli bejelentés után kicsit gyengült a forint, de ebben a borongós külpiaci hangulat mellett a líra újbóli hirtelen esése is szerepet játszhat. Az MNB ugyanis hangsúlyozta, hogy a forintosítást úgy szeretnék végrehajtani, hogy az minél kisebb mértékben hasson a forint piaci árfolyamára. Ma este a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésén jegyzőkönyve alapján arról kaphatunk jelzéseket, hogy a jegybank jövő hónapban valóban elkezdheti-e kamatemelési ciklusát.

2015. augusztus 19. 14:57 Megosztás Durván gyengül a líra, a forint csak nézi A délutáni órákban egyre intenzívebbé válik a török líra esési hulláma, a jegyzések 2,94-nél járnak a dollárral szemben, ami már 1,6%-os esést jelent tegnap óta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés