Előfizetői tartalom

Egyhavi mélyponton a forint, szenved a dollár Trump miatt

Portfolio
Egyelőre nem bírt talpra állni a dollár abból a pofonból, amelyet tegnap este Donald Trump újabb megjegyzései miatt szenvedett el. Az amerikai elnök ugyanis azt mondta, hogy továbbra is túl erős a fizetőeszköz és egyébként is az alacsony kamatok politikáját favorizálja. A dollár esése jól jött a forintnak is, amely már kezdet kilépni abból a 285-295 közötti kereskedési sávból a gyengülés irányába, amelyben az elmúlt hónapok nagy részében láttuk.

Január után tegnap újra fontos üzeneteket mondott a dollár árfolyamáról Trump, amelyek hatására azonnal esni kezdett a fizetőeszköz. Közben pedig az is lényeges, hogy kampányígéretével szembemenve Trump mégsem bélyegzi árfolyam manipulátornak Kínát (nem is tudja, mert nem felel meg a saját besorolási rendszerükben ennek). Amint látjuk, a dollárindex közel 1%-kal süllyedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés