Előfizetői tartalom

Egyhavi mélyponton a forint, zuhan a frank

Portfolio
Jelentősen romlott ma a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat főként a kínai gazdasági lassulással kapcsolatos aggodalmak miatt, amelyek a mi régiónk devizáit is gyengítették. Ennek jegyében a forint délutánra egyhavi mélypontra bukott az euróval szemben, közben viszont a svájci frank folytatódó mélyrepülése miatt vele szemben négyhavi csúcsra ért. A magyar állampapírok másodpiacán a referenciahozamok csak mérsékelten emelkedtek délutánig.

A forint reggel óta fokozatosan gyengült, ahogy a vezető részvényindexek egyre csúnyább mínuszokat kezdtek mutatni a kínai lassulással kapcsolatos aggodalmak miatt. Ezeket egyébként a ma hajnali váratlan kínai jüan-leértékelés is fűthette. Az euróval szembeni jegyzések a reggeli 311-311,5 körülről 313 közelébe emelkedtek, ami egyhavi forintmélypontnak felel meg.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés