Kezd magához térni a dollár a Trump-sajtótájékoztató után Percről-percre

2017. január 11. 22:03    
nyomtatás
 
Szerdán tovább zuhant a török líra a dollárral szemben, majd a nap második felére a dollár is erősödésbe váltott, ami csak súlyosbította a helyzetet. Donald Trump magyar idő szerint 17 órakor kezdődött sajtótájékoztatója azonban megváltoztatta az irányt a devizapiacon, a dollár ugyanis hirtelen gyengülni kezdett.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Nagyot hajrázott Amerika 2017.01.11 22:03

Magyar idő szerint este fél 8 körül még úgy nézett ki, hogy Trump sajtótájékoztatója után eséssel zárhatják a napot az amerikai részvényindexek, ekkor azonban egy nagy hajrá bontakozott ki a piacon, ami végül a Dow Jones-t 0,5%-os, az S&P 500-at 0,3%-os, a Nasdaq-ot pedig 0,2%-os pluszba és egyben történelmi csúcsra repítette.

A pesót is megviselték Trump szavai 2017.01.11 21:42

Érzékenyen érintette a peso árfolyamát, amikor Trump ma kijelentette, hogy beiktatása után azonnal intézkedni fog a határra építendő fallal kapcsolatban. Az amerikai dollár-mexikói peso kurzus hirtelen új történelmi csúcsra, 22 fölé ugrott, és azóta sem látszik nagy megnyugvás.

Trump után nagyot gyengült a dollár, most kezd magához térni 2017.01.11 21:40

Kicsit megijedt a piac Trump sajtótájékoztatón elhangzott szavaitól, a dollár hirtelen gyengülni, az euró és a jen erősödni kezdett. Mostanra enyhülni látszik a helyzet, az amerikai deviza elkezdett visszakapaszkodni, jelenleg az 1,057-es szint közelében tartózkodik az euróval szemben.

A törököknek már nem csak a gyenge líra fáj 2017.01.11 15:41

A dollár erősödése egyben azt is jelenti, hogy a török lírán már két irányból van nyomás. A dollár-líra árfolyam most majdnem 3,9-nél jár, ami 2,6%-kal magasabb a tegnapinál.

A dollár is ébredezik 2017.01.11 15:39

Az utóbbi napokban stabilizálódott az euró-dollár árfolyam, sőt az euró erősödött vissza. Szerda délutánra azonban megint a dollárt kezdték venni, így 1,05 alá esett a keresztárfolyam, ami 0,7%-kal alacsonyabb a keddinél.

Hirtelen megvették a forintot 2017.01.11 15:37

A nap második felére erősödésbe váltott a forint, most 308,58-nál járunk az euróval szemben azt követően, hogy nemrég még a 310-es szintet nyalogatta a jegyzés. Ez már 0,2%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár 294-nél jár, míg a svájci frank 287,77 forintba kerül.

Zuhan tovább a líra, a forintnak is kezd fájni 2017.01.11 13:15

Az elmúlt két órában újabb líraesési hullám bontakozott ki (miközben a dollár átfogó erősödése indult meg a főbb devizákkal szemben, így az euró/dollár 1,05-ig leesett, a piacok ma Trump első sajtótájékoztatójára várnak a választási győzelmi beszéde óta, a pontos időpont még nem ismert). A dollár/líra árfolyam újra 3,885-ig kapaszkodott, azaz arra a szintre, ahonnan kora reggel még vissza tudták rántani a lírát az erősödés felé. A líra ma természetesen új történelmi mélypontra jutott, az euró ellenében már bőven 4 feletti árfolyamot látunk (4,0750).

A forint is elkezdett gyengülni, igaz sokkal kisebb mértékben, mint amit a líra produkál. A jegyzések 310 közelébe kapaszkodtak az euróval szemben, azaz reggel óta 60-80 filléres a forintgyengülés.

A dollár világpiaci erősödése és a forint gyengülése miatt a dollár/forint kurzus újra 294,5-ig emelkedett, ami egyhetes forintmélypontot jelent.

Nincs megállás, tovább zuhan a líra 2017.01.11 08:21

Szerda reggel a forint 309,32-nél állt az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a kedd esti szintnél. A dollár jegyzése 292,88-nál járt, míg a svájci frank 288,15 forintba került. Az elmúlt napokban a forint megint a gyengülés felé mozdult, ami elsősorban a feltörekvő piacokon növekvő feszültségeknek köszönhető.

Nincs megállás, tovább zuhan a líra

A feltörekvő piaci pánik elsősorban a török lírában csapódik le, mely napok óta megállíthatatlanul zuhan. A líra az év eleje óta márt majdnem 9 százalékot esett a dollárral szemben, és láthatóan semmi sem tudja megállítani a zuhanást, hiába próbál a jegybank is lépni. Ma reggelre további 1,1 százalékot bukott a líra, így 3,84-nél jár a dollárral szemben, ami természetesen új mélypontot jelent. Kora reggel ennél magasabban, 3,9 közelében is járt a jegyzés.

Nincs megállás, tovább zuhan a líra

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált. Közben az orosz rubel alig mozdult a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

A fejlett devizák közül a dollár gyakorlatilag stagnált az euróval szemben, így most 1,056 körül jár a jegyzés. A japán jen közben 0,3 százalékkal gyengült a dollár ellenében, míg az angol font 0,1 százalékot veszített értékéből.

Ma a nap első felében Nagy-Britanniában jelennek meg fontos makroadatok, az ipari termelés mellett a kereskedelmi mérleg egyenlegét közlik például. A nap második felében pedig Donald Trump sajtótájékoztatója kavarhatja fel az állóvizet magyar idő szerint délután ötkor.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium