Előfizetői tartalom

A bikaerős dollárral szemben a forintnak esélye sem volt a szépítésre

Portfolio
A tegnapi Draghi-sajtótájékoztató csak pillanatokra tudta gyengíteni a dollárt az euróval szemben, azóta kitartóan erős a zöldhasú és 1,09 alatt már héthavi csúcsra ért a közös európai fizetőeszközzel szemben. A piac egyre nagyobb esélyűnek tartja a decemberi Fed kamatemelést, ez fűti a dollárt és közben nyomást helyez a feltörekvő piaci devizákra, így a térségünk fizetőeszközeire is. A forint ennek jegyében, illetve a jövő keddi MNB-bejelentésre készülve, háromhetes mélypontra bukott az euróval szemben 308,5 körül. Mindezek miatt a forint a dollárral szemben 284 közelében csaknem három hónapos mélyponton jár.

2016. október 21. 20:45 Megosztás Maradt a háromhavi mélypont A piac kétharmados esélyt ad jelenleg annak, hogy a Fed a decemberi ülésén újabb 25 bázispontos kamatemelést hajt végre. Nem csoda, hogy a dollár megállíthatatlanul erősödött pénteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés