Előfizetői tartalom

Esés a tőzsdéken - Miért kell már megint pánikolni?

Portfolio
Csőstül jöttek a kedvezőtlen fejlemények, tényezők a napokban, ami csütörtökön oda vezetett, hogy a sokak által régóta várt részvénypiaci esés elindulásának jelei mutatkoztak. A vezető fejlett részvényindexek sok hónapja nem látott esést produkáltak, a dollár régóta várt ereje kezd egyre látványosabb lenni, a globális félelem indexnek is nevezett mutató közel 30%-kal ugrott tegnap. Mindez igencsak betett a feltörekvő piacoknak is és a mélybe vágott magyar alapkamat mellett ez a környezet most egyértelműen megviseli a forintot is, amely most a vezető devizákkal szemben 1, 4, illetve 15 hónapos mélypontra esett. Ma ismét rendkívüli izgalmak várhatók, hiszen nagy kérdés, hogy a tegnap megindult mozgások folytatódnak-e, másrészt szokatlanul sok fontos adatot tartalmaz a makronaptárunk.

Amint tegnap már összefoglaltuk,számos tényező együttese váltott ki régen látott intenzitású piaci mozgásokat tegnap: a geopolitikai feszültségek (ukrán-orosz, ill. izraeli-palesztin) továbbra is nyomasztják a befektetőket, illetve egyre inkább kezd ezen konfliktusok negatív reálgazdasági hatása kiütközni a romló konjunktúra- és vállalati értékesítési kilátásokban erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés