Előfizetői tartalom

Ezekben a napokban dől el a dollár sorsa

Kétéves trendvonalig bukott az elmúlt napokban az amerikai dollár hat legfontosabb külkereskedelmi partner devizájával szembeni árfolyamindexe és számos nagy devizapárban fontos technikai szinteken jár az árfolyam, így rendkívüli jelentőségű az, hogy mit mond jövő pénteken egy jegybankári konferencián a Fed elnöke. Ez ugyanis eldöntheti azt, hogy a dollár letöri az említett kétéves emelkedő trendvonalat és így további dolláresés jön, vagy éppen ellenkezőleg, újra beindul a zöldhasú. Janet Yellen jövő pénteki szavai mellett persze az is fontos, hogy mennyire sikerül erősre a szeptember 2-án megjelenő amerikai új munkahely-teremtési adat, illetve egyéb makroadatok hogyan alakulnak.

Előretekintő "összezavarás"Egyre nagyobb a piacokon a készülődés arra, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg augusztus 26-án pénteken délután 4 órási beszédében Janet Yellen, a Fed elnöke, ugyanis az elmúlt napokban már több Fed-jegybankár is megszólalt a további kamatemelésekről, de azok inkább összezavarták a piacokat. Amint ugyanis megírtuk, a Bank of America-Merrill...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés