Előfizetői tartalom

Falba ütközhet ma a dollár

Portfolio
Az 1,11-es szintig esett az euró/dollár árfolyam a Fed kamatemelési várakozások élénkülése mellett, ami egyúttal kritikusan fontos támasz zóna is, ami ma megállíthatja a dollár menetelését. Ebben segíthet az is, hogy ma csendesek lehetnek a devizapiacok, hiszen az amerikai és a brit piacok is zárva tartanak munkaszüneti nap miatt.

Megerősítette a nyári újabb kamatemelés esélyét pénteki beszédében Janet Yellen Fed-elnök, így ez újabb lökést adott a dollárnak, amely az euróval szemben már 1,11 közelébe jutott és ma reggel is itt járnak a jegyzések. Ez bő kéthavi dollárcsúcs és amint az alábbi ábrán látszik: a 200 napos mozgóátlag, illetve egy emelkedő trendvonal miatt átmenetileg könnyen megtorpanhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés