Előfizetői tartalom

Forinterősödést vár a nagy londoni elemzőház

Portfolio
A forint a mai kereskedésben a vezető devizákkal szemben több hónapos mélypontra került, viszont a bizonytalan befektetői környezetben a Merrill Lynch alapvetően optimista. A bankház szerint a piac most csak a devizahiteles csomagra tud gondolni, pedig vannak kedvező jelek, például a fizetési mérleg többlete vagy a kamatvágási periódus végének közeledte. A várakozásaik szerint középtávon erősödésre van ítélve a forint.

Az utóbbi napokban a bankközi forintpiacon nagyon kis mozgásokat láthattunk, azonban a szerda éjjel bejelentett szankciók a csütörtöki kereskedésben már éreztették a hatásukat. A forint euróval szembeni jegyzése 311 fölé is emelkedett, de a dollárral szembeni kurzus már féléves csúcsra ment ki. Ebben a piaci szituációban mondott véleményt a Merrill Lynch, az elemzőik pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés