Előfizetői tartalom

Héthavi mélypont körül ragadt a forint

Portfolio
A múlt hét második felében kibontakozott mérsékelt forintgyengülési hullám ma folytatódott, így az euróval szemben héthavi, míg a svájci frankkal és a dollárral szemben háromhavi mélypontra bukott a magyar fizetõeszköz. A mozgás hátterében kereskedõk szerint részben a devizahiteles mentõcsomag ügyében történt friss fejlemények, részben pedig a forinterõsödésre számító pozíciók kényszerû zárásai állhattak. Délután egy újabb gyengülési hullámban Varga Mihálynak a további MNB-kamatvágásokkal kapcsolatos szavai is szerepet játszhattak. Fontosabb részletek Az euróval szembeni árfolyam délután átmenetileg 304-nél is járt, amire a tavaszi jegybankelnök-váltás körüli piaci bizonytalanság óta nem volt példa, Ha a 303-304 közötti zóna nem tudja feltartóztatni az árfolyamot, akkor a tavasszal jár megjárt 308-as szint kerülhetne a látómezõbe, Az állampapírok másodpiacán csak enyhe hozamemelkedés következett be De ha az ukrán sztori eldurvul, akkor az ránk is fertõzõ hatással lehet Az ukrán piacokon heves negatív reakciók látszottak a múlt hét végi fejlemények (eredménytelen vilniusi csúcs, nagy tüntetések Kijevben) hatására A kínai és európai beszerzési menedzser indexek összességében a várt közelében, míg az amerikai annál sokkal jobban alakult Ez a dollárt erõsebb szinteken tartotta, míg a vezetõ részvényindexek rekord közelében ragadtak Varga Mihály bizakodásának adott hangot, hogy az MNB még folytatja a kamatvágási sorozatot Közben az MNB arról döntött, hogy a Növekedési Hitelprogram egyes feltételeit módosítja.

2013. december 02. 17:41 Megosztás Most már menne az EU-hoz Ukrajna Tárgyaló delegációt küldene az ukrán elnök Brüsszelbe. Brüsszel viszont nem akarja újranyitni a tárgyalásokat. Tovább a cikkhez ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés