Előfizetői tartalom

Heti mélypontról fordult a forint

Portfolio
A kínai lassulással kapcsolatos félelmek, az amerikai részvénypiaci sztorik "kifulladása" és az orosz-ukrán feszültség fokozódása miatt régen nem látott hevességû esés mutatkozik tegnap és ma a fejlett részvénypiacokon, ami éreztette negatív hatásait a feltörekvõ devizapiacokon is. Emiatt - és a vártnál alacsonyabb magyar infláció kamatkilátásokra gyakorolt hatása miatt - tegnap délután óta gyengült a forint és ma délután átmenetileg egyhetes mélyponton is járt az euróval szemben 307,5 körül. Innen azonban látványos és gyors fordulat mutatkozott, ahogy picit is javulni kezdett a külpiaci hangulat.

2014. április 11. 17:51 Megosztás 306 körül zárja a hetet az euró A nap végi forinthajrá nyomán az euróval szemben 306 körülig vissza tudott kapaszkodni a magyar fizetőeszköz. A dollár kurzusa kora este 220,1 körül, a svájci franké 251,7 körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés