Előfizetői tartalom

Itt az ideje elgondolkodni egy forint shorton?

A keddi jegybanki bejelentéssel és számos egyéb, régebb óta látható hazai, illetve nemzetközi témával együtt úgy tűnik, hogy érdemes lehet elgondolkodni a forint gyengülésére játszó pozíción. Megítélésem szerint ugyanis a kilátások inkább a forint gyengülése, mint folytatódó erősödése irányába mutatnak. Természetesen vannak kockázatok is ezen meglátás kapcsán, és természetesen sok múlik egy ilyen piaci tranzakció időzítésén is. De lássuk előbb, hogy melyek azok a tényezők, amelyekre az első mondatban utalok!

"Nagyon hosszú ideig" itt maradhat a kamatszintMatolcsy György jegybankelnök az elemzők többségének meglepetésére már tegnap bejelentette, hogy véget ért a 3 éve elindult, tavaly néhány hónapra megállított kamatcsökkentési sorozat (a ciklust értékelő anyagunkat lásd itt). A piac még egy-két kis lépést várt volna idén nyárra, hogy aztán ősz körül tényleg megálljon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés