Előfizetői tartalom

Káprázatos hajrát produkált a forint, 299 alatt az euró!

Portfolio
Az MNB növekedési hitelprogramjának csütörtöki bejelentése kezdetben hektikus forintmozgást okozott, azóta viszont stabilitás köszöntött a forintpiacra, noha külföldön részben az észak-koreai katonai konfliktus veszélye, részben a gyenge amerikai makroadatok jókora hangulatromlást, illetve piaci kilengéseket váltottak ki. A forint többször megpróbált a 300-as szint alá jutni az euróval szemben, de csak péntek estére sikerült ez neki. Közben a forint- és devizaalapú államkötvény-hozamaink süllyedtek, illetve az ország csõdkockázati megítélése is javult. Fontosabb részletek Orbán Viktor kormányfõ ma reggel azt hangsõlyozta, hogy a számok alapján ki kell kerülnünk nyáron az EU-s túlzott deficit eljárás alól, de nem lehetünk ebben biztosak Brüsszel szerint csak a tények (deficit adatok) számítanak az eljárás során, azaz nincs politikai mérlegelés, illetve kettõs mérce A februári ipari termelési statisztika abba az irányba mutat, hogy az elsõ negyedévben kikerülhettünk a gazdasági recesszióból Bõ egyéves csúcsra emelkedtek március végére az MNB devizatartalékai A forint az euróval és a dollárral szemben háromhetes csúcsa közelében ingadozik A észak-koreai jatonai fenyegetés egyre inkább nyomasztja a (részvény)piacokat A vártnál jóval gyengébb amerikai átfogó munkaerõpiaci adatok a forintot nem mozgatták meg, külföldön viszont jelentõs piaci kilengések mutatkoztak Az, hogy az MNB a tegnapi programmal "felfedte a lapjait" a gazdasági élénkítés, illetve a kormánnyal való stratégiai együttmûködés terén, jelentõsen enyhít a bizonytalanságon, illetve a szélsõségesen negatív forgatókönyvk (rendkívül agresszív, átgondolatlan lazítással kapcsolatos félelmek) a háttérbe szorulnak Már ez is javítja a magyar piacok megítélését, enyhítik a csõdkockázati aggodalmakat A kötvényhozamokat pedig az esetleges jegybanki állampapír vásárlással kapcsolatos várakozások tarthatják "kordában"

2013. április 05. 23:24 Megosztás Gyengül a dollár A kedvezőtlen tengerentúli munkaerőpiaci adat negatív hangulatot váltott az amerikai részvénypiacon és egyúttal hatására gyengülésnek indult a dollár az euróval szemben. A friss adatok ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés