Előfizetői tartalom

Két oldalról tépik az eurót, így lehet meg a paritás

Portfolio
Donald Trump győzelme hozta el a "tökéletes vihart" az euró szempontjából - olvasható a Credit Agricole befektetési bankjának (CA-CIB) friss elemzésében. Nem véletlen, hogy az utóbbi hetekben megint egyre többen várnak paritást az euró-dollár árfolyamban, a héten pedig már történelmi csúcsa közelébe erősödött az amerikai deviza.

Lassan három hetes lesz a dollár újabb erősödési hulláma, hiszen az amerikai elnökválasztás eredménye óta egyszerre két erő hat az árfolyamra: Egyrészt Donald Trump bejelentett fiskális gazdaságélénkítése megteremtheti a teret az amerikai kamatemelésnek. Emellett sok szakértő számít arra, hogy az amerikai multik a szigorodó adószabályok miatt otthon számolják majd el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés