Szárnyakra kapott a forint Percről-percre

2017. április 21. 21:22    
nyomtatás
 
Látványosan visszaerősödött tegnap a dollár az euróval szemben, ma pedig tovább araszol, így a dollárindex is fontos technikai szint felett maradt. Közben a forint a napok óta tartó 313-314 közötti ingadozás után ma 314 fölé jutott az euró ellenében, azaz új négyhavi mélypontra bukott. Megnéztük gyorsan, hogy a technikai elemzés szerint hol vannak azok a szintek, amelyek megállót jelenthetnek a forint gyengülési hullámában.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

13 éves mélypontra zuhanhat az euró a franciák miatt 2017.04.21 21:22

13 éves mélypontra zuhanhat az euró, ha Le Pen és Melenchon száll egymással harcba a francia elnökválasztás utolsó fordulójában, ha viszont Macron és Fillon csatáznak, 4%-ot erősödhet az egységes deviza a dollárral szemben.

tovább a cikkhez...

Szárnyakra kapott a forint 2017.04.21 18:04

A magyar tőzsde zárása után erőre kapott a forint: a ma 14:00 körül tapasztalható, 294 forintos dollárárfolyam 292,68-ra módosult, míg a 314-es szint fölött járó euróárfolyam 312,9-re gyengült vissza.

Tovább esik a forint - Hol lehet a megálló? 2017.04.21 14:18

Az utóbbi órában újabb forintgyengülési hullám alakult ki és ezzel a jegyzések tegnap délután után ismét a 314-es szint fölé jutottak. Most 314,2-nél látjuk a jegyzéseket, azaz új négyhavi forintmélypontot látunk.

Megnéztük gyorsan, hogy a technikai elemzés szerint hol vannak azok a szintek, amelyek megállót jelenthetnek a forint gyengülési hullámában. Amint látjuk, a szűkülő háromszögből való felfelé történő kitörés után pár napig próbált visszaerősödni a forint a háromszög tartományába, de a háromszög felső száránál (312,5 körül) rendre erős támasz szintbe ütözött, ahonnan újra gyengült. Az elmúlt napokban 312,5-314 között hullámzott a kurzus, ma pedig felfelé haladt tovább. Amint látjuk, a berajzolt trendcsatorna felső száránál jár most az árfolyam, ami elvileg meggátolhatja a forint hirtelen gyengülését. Szintén 315 körülre esik a tavaly júniusi 322-es csúcsról a szeptemberi 303,5-ös mélypontig tartó mozgásra húzott 61,8%-os Fibonacci korrekciós szint is. Ha viszont mégis tovább gyengül a forint, akkor tavaly decemberi 315,5 körüli lokális csúcsig haladhat az árfolyam. Ezen túl a 317,5-318 körüli zóna tűnik nagyon erős ellenállásnak, ahonnan az elmúlt két évben számos alkalommal vissza tudott erősödni a forint.

Érdemes egyébként rámutatni, hogy a forint az utóbbi hetek gyengülési hulláma mellett fokozatosan letért a régiós devizák árfolyampályájáról, főként a zlotyhoz képest jár külön pályát a forint (igaz ez az eltérés nem markáns).

Kezd belendülni a dollár 2017.04.21 12:35

Amint reggeli cikkünkben már felhívtuk a figyelmet: fontos technikai szint (csökkenő trendvonal) szorítja lefelé az euró/dollár árfolyamot, azaz a dollárerősödés irányába. Ez ma úgy tűnik, tényleg hat is az árfolyamra, hiszen reggel óta valóban kezd lendületbe jönni a dollár: a jegyzések 1,0740-ről 1,0690-ig süllyedtek. A dollár erősödése (azaz az euró gyengülése) technikai okok mellett a francia választásokkal kapcsolatos félelmekkel is összefügghet, hiszen továbbra is nagyon szoros eredményt vetítenek előre a közvélemény-kutatások, Macron és Le Pen fej-fej mellett halad, igaz utóbbi talán kicsit vesztett népszerűségéből az utóbbi napokban. Közben a forint az euróval szemben továbbra is 314 közelében ingadozik (313,7 körül), míg a dollárral szembeni kurzus 293,5 körülig emelkedett.

A cseh koronára nehezendő gyengülési nyomás nem hagyott alább, ma 26,90 körülről újra 27 közelébe gyengült vissza a korona az euróval szemben.

Kritikus szint közelében a dollár 2017.04.21 08:57

2017.04.20 16:45 Néhány nap és akár egész Európa sorsa eldőlhet

Tegnap délelőtt még gyengélkedett a dollár az euróval szemben, a jegyzések 1,07 közeléből 1,08 közelébe emelkedtek, késő délután azonban 1,0780-ról elkezdett süllyedni az árfolyam egészen 1,0720-ig. Ez a napon belüli fordulat nagy kanócos napos gyertyát rajzolt, ami persze érhető, ha ránézünk erre a grafikonra. Amint láthatjuk, egy rendkívül hosszú csökkenő trendvonal küszöbén táncol az árfolyam, és ez, illetve a 200 napos mozgóátlag is lefelé szorítaná a mozgást (dollárerősödés). Amennyiben a francia elnökválasztás vasárnapi első fordulójában például Le Pen nyerne és az európai integráció veszélybe kerülne, az euró hanyatlásnak indulhat és ezzel jócskán lefelé távolodhat el a berajzolt vonaltól az árfolyam.

Kritikus szint közelében a dollár

A dollár tegnapi napon belüli fordulata éppen jól jött a 6 devizával szembeni dollárindexnek, amely már éppen megérintette az emelkedő trendvonalat, de el tudott tőle rugaszkodni. Amint azonban látszik: itt is rendkívül fontos zónában jár az árfolyam, a berajzolt szűkülő háromszög már csak nagyon kis "mozgásteret" ad az indexnek és esélyes, hogy rövidesen valamelyik irányba határozott mozgással kitör az árfolyam. Ehhez is jó kiváltó tényező lehet a francia esemény.

Kritikus szint közelében a dollár

A forint közben továbbra sem tudott talpra állni az euróval szemben a jegyzések a 313-314 közötti sávban hullámoznak, azaz továbbra is négyhavi mélypont körül billeg a forint.

Kritikus szint közelében a dollár

A dollár tegnapi fordulata miatt a dollár/forint árfolyam újra elkezdett emelkedni, a jegyzések 291 körülről 292,5-ig emelkedtek vissza.

Kritikus szint közelében a dollár

Rendkívül érdekes a cseh korona mozgása, hiszen tegnap délután rövid időre a 27-es szint fölé jutott az EUR/CZK árfolyam, azaz gyengébb szintre süllyedt a korona, mint ahonnan elindult az erősödés, amikor április elején eltörölte a 27-es árfolyamkorlátot a cseh jegybank. Továbbra is úgy tűnik, hogy rengeteg korábbi cseh korona vételi pozíciót zárnak a befektetők (mivel nem jött be a nagy árfolyamnyereség) és ez gyengíti vissza a koronát "a kiinduló" szint közelébe.

Kritikus szint közelében a dollár

Címlapkép forrása: AFP Fotó Thomas Samson

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium