Előfizetői tartalom

Lehet még egy-két dobásuk Matolcsyéknak

Beke Károly, Koppenhága
Meglepő, de logikusan megindokolható lépés volt az MNB részéről az, hogy kedden 15 bázisponttal 1,2 százalékra vágták az alapkamatot - mondta a Portfolio kérdésére Koppenhágában John Hardy, a Saxo Bank devizapiaci stratégája. Szerinte a jegybank most olcsón tudja gyengíteni a forintot, ez is közrejátszhatott a lépésben. Hardy szerint a dollár ereje előbb-utóbb visszatér majd, még ha most nem is úgy tűnik.

Portfolio: Némileg meglepte a piacot, hogy kedden 15 bázisponttal 1,2 százalékra vágta az alapkamatot az MNB monetáris tanácsa. Mehet még lejjebb a magyar kamatszint? John Hardy: Szerintem még van egy kis tér lefelé a kamatban. Engem is meglepett, hogy tovább csökkentették az alapkamatot, de talán nem annyira, mint más piaci szakembereket. Az igazán meglepő az lenne, ha egy százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés