Előfizetői tartalom

Magyarország kivételes helyzetbe került

Valóságos vérfürdő zajlik egyes feltörekvő országok devizáinak piacán, a kínai leértékelés dominóhatást váltott ki. Közben a befektetők - a kínai gazdaság lassulása miatt - felfigyeltek a rosszabb fundamentumokkal bíró feltörekvő gazdaságokra. Ebben a viharos időszakban viszont Magyarország jól teljesít. Megmutatjuk, miért és azt is, hogy mi várható.

Elindult a dominóKína a jüan leértékelésébe kezdett a múlt héten az exportszektor támogatása érdekében. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy gondok vannak a gazdasággal és valamit tennie kell. Másrészt viszont egy leértékelési devizaháborút is elindított, más feltörekvő piaci országoknak is reagálniuk kellett a lépésre. A kazah jegybank csütörtökön bejelentette, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés