Előfizetői tartalom

Még csak a zuhanás kezdetét láttuk

Portfolio
Bár minden idők egyik legnagyobb egynapi zuhanását láttuk pénteken a font dollárral, illetve frankkal és jennel szembeni árfolyamában a brit kilépési szavazás miatt, de ez még csak egy folyamat kezdete - rajzolódik ki a nagy londoni bankházak első mélyebb elemzéseiből. Ez a kép egyébként nemcsak a devizakereskedőknek lényeges, hanem azoknak a Nagy-Britanniában élő magyar munkavállalóknak is, akik eddig jórészt fontban tartották a megtakarításukat és most azt mérlegelik, hogy egy részét esetleg átváltsák-e, és ha igen, milyen fizetőeszköz irányába.

Bár pénteken jelentősen gyengült a font, az euró és a skandináv devizák, de nem beszélhetünk pánikszerű reakciókról a Commerzbank stratégái szerint és a font esésének mértéke jócskán elmarad attól, mint amit tavaly január elején a svájci frank az euróval szemben mutatott (bő 30%-os azonnali szárnyalás az elengedett 1,20-as árfolyamküszöb hatására). Ők úgy látják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés