Deviza

Megállt a forint esése 310-nél az euróval szemben

Portfolio
Ma visszafogottabban, de folytatódott a feltörekvő kötvény- és devizapiaci eladási hullám a Trump-győzelemből fakadó befektetői várakozások miatt. A forint az euróval szemben 308-ról 310 közelébe gyengült ma, a dollár ellenében 282-ről 285,5-ig, a magyar kötvényhozamok pedig ma is intenzív emelkedést produkáltak. A piacok azt árazzák, hogy Trump gazdaságélénkítő politikája miatt a Fed-nek intenzívebben kell majd kamatot emelnie, ami szépen felfelé tolja az amerikai kötvényhozamokat, ez pedig a fejlett piaci hozamokat is.
Megosztás

Megállt a forint esése 310-nél az euróval szemben

Este még volt némi kilengés a bankközi forintpiacon, de az euróval szembeni jegyzések végül nem lépték át a 310-es kerek szintet. A dollár 10 havi csúcs közelébe kapaszkodott az euróval szemben 1,0830-nál, így a dollár/forint kurzus 288,5-ig emelkedett (1%-os forintgyengülés). A régióban ma a lengyel zloty kissé jobban szenvedett a forintnál.










Megosztás

Büntetik a feltörekvő devizákat

A forint egyébként még viszonylag jól tartja magát, hiszen több feltörekvő deviza is jóval nagyobb mértékben gyengül. A legfeltűnőbb talán a lengyel zloty, mely már 1,2 százalékot bukott tegnaphoz képest. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy varsóban ma a függetlenség napja miatt nemzeti ünnep van, így az illikvid piacon könnyebben mozdul nagyot a deviza.


Más feltörekvő devizákat is büntetnek: az utóbbi napokban sokat szenvedett mexikói peso például minimális megnyugvás után megint 1,9%-os esésben van


A sorba beilleszthető a dél-afrikai rand is, mely 1,3 százalékos esést mutat a dollárral szemben:


Kiemelhető még az orosz rubel 0,7 százalékos esése, viszont a török líra viszonylag jól tartja magát:


Megosztás

Megtorpant a forint gyengülése 310 alatt

Most 309,k6 körül jár a forint az euróval szemben, ez 0,6 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollár 284,77-nél állt, míg a svájci frank 288,8 forintba kerül.


Megosztás

Mindjárt 310-nél

Mostanra 309,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már 0,6 százalékkal magasabb a tegnap esti árfolyamnál. A dollár most 284 körül jár, míg a svájci frank 287,9 forintba kerül. Október végén egyébként 310-től fordult vissza a forint az euróval szemben, ha ma sikerülne azon a lélektani szinten átmenni, akkor hamar jöhetne a kéthónapos mélypont a magyar deviza szempontjából.


Megosztás

308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

Péntek reggel a forint 308,04-nél jár az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelentett tegnap estéhez képest. A dollár 282,52-nél állt, míg a svájci frank 286,51 forintot ért a nap elején. Tegnap a forint érezhetően gyengült, a reggeli 305,5 körüli szint után délután 309 közelében is jártunk az euróval szemben.



308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

A magyar deviza versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona stagnálással kezdtek ma reggel, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékos javulással kezdett, míg a dél-afrikai rand egy százalékkal erősödött.

A fejlett devizák esetében az euró-dollár jegyzés napok óta a az 1,10-es szint körül kavarog, nem tud onnan érdemben kimozdulni. A pénteki nap 0,3 százalékos euró-erősödéssel kezdődött, így 1,0915-nél járt a jegyzés. A japán jenben is jókora kilengéseket láthattunk az utóbbi néhány kereskedési napon, előbb erősödött, majd gyengült a távol-keleti deviza, így tegnap 106 fölé emelkedett a dollár-jen árfolyam. Ma reggel megint közel fél százalékos erősödést látunk a japán fizetőeszköz esetében. Közben az angol font is 0,2 százalékos erősödéssel nyitott a dollárral szemben, vagyis a szélesebb képet nézve a dollár gyengülése egyértelmű.



308-nál indul a forint a tegnapi gyengülés után

Különösen fontos makroadat ma sem érkezik, leginkább a Trump gazdaságpolitikájával kapcsolatos hírek és az egy hónap múlva esedékes Fed-üléssel kapcsolatos várakozások mozgathatják a hangulatot.

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
forint dollár