Előfizetői tartalom

Meglódult a forint - Izgalmas lehet az este

Portfolio
Érezhetően javult ma a globális kockázati étvágy, amely gyengülési nyomás alá helyezte a svájci frankot, miközben a forint kissé erősödni tudott, így a tegnap átmenetileg kialakult 221-es szintről egészen 217-ig tudott ma süllyedni az árfolyam. Ma este az amerikai jegybankelnök beszél költségvetési és államadósság témában egy washingtoni rendezvényen magyar idő szerint fél 9-től), illetve az eurózóna pénzügyminiszterek ma esti egyeztetéséről is érkezhetnek piacmozgató jelentőségű hírek.

Amint arra rámutattunk, a tegnapi görög leminősítés mellett szokatlanul pozitív volt ma a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon (részben a hajnali kínai, részben a délutáni amerikai makroadatokkal függ össze), a vezető fejlett részvényindexek határozottan emelkedtek, az euró pedig intenzíven erősödni tudott.Kapcsolódó cikkünk2011.06.14Már senkit sem izgat a görög...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés