Előfizetői tartalom

Megmenekült a török líra vagy csak levegőhöz jutott tegnap?

Portfolio
Nagyot fordult csütörtökön a török líra, mely napon belül több mint 3 százalékkal erősödött a dollárral szemben azt követően, hogy előtte napokig megállíthatatlanul zuhant. A mozgás mögött voltak hírek is, de a péntek reggeli kommentárok alapján az elemzők egyelőre inkább afelé hajlanak, hogy a helyzet semmivel nem lett jobb szerda óta, és további intézkedések nélkül csak átmeneti korrekciót láttunk.

A dollár-líra árfolyam csütörtöki mozgása kétféleképpen értelmezhető: Az egyik álláspont, hogy már annyit esett a török deviza, hogy túlságosan olcsóvá vált, a piac túlreagálta a kockázatokat, ezért indokolt lehet akár egy jelentősebb esés is. A másik olvasat, hogy a fundamentális kép semmit nem javult szerdához képest, ezért legfeljebb átmeneti visszapattanásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés