Előfizetői tartalom

Merkel tovább fűti az eurót, folytatódik a dollár hanyatlása

Portfolio
Mind az euró/dollár árfolyam, mind a dollárindex addig a szintig jutott, ahonnan tavaly november 9-én, Donald Trump megválasztásának hírére elindult a dollárerősödés, azaz a piac teljesen ledolgozta a Trump-hatást, sőt ma délutánra már gyengébb szintre ütötték a zöldhasút, mint a választási eredmények megjelenésekor láttuk. Ebben annak is szerepe van, hogy Angela Merkel német kancellár szerint az EKB monetáris politikája szerint gyenge az euró, amely megjegyzésre az euró még tovább erősödött, és új féléves csúcsra ugrott. A dollár esése és a forint erősödése miatt immár 275 alatt jár a forint a dollárral szemben, azaz újabb féléves forintcsúcsról beszélhetünk.

2017. május 22. 21:45 Megosztás Este már nem erősödött tovább a forint Késő este már nem láthattunk érdemi mozgásokat a forint piacán, így az euróval szembeni jegyzés 308,4, a dollárral szembeni jegyzés 274,4 közelében járt, míg egy svájci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés