Előfizetői tartalom

Most kell megvenni a forintot, év végére itt a 300-as euró

Portfolio
A forint lehet az év egyik jó befektetési sztorija a régióban, az ING Bank elemzői szerint az év végére akár 300 környékére is erősödhet a magyar deviza az euróval szemben. A bank kedden megjelent elemzésében azt emelték ki, hogy az év első felében még hektikus mozgások jellemezhetik a magyar devizát, nem lehet egyértelmű irány, 2017 második felében aztán elindulhat az erősödés útján a forint.

Az ING elemzői szerint az év első felében még a kedvező belső tényezők (fizetési mérleg többlete, az MNB forintgyengítésének esetleges kudarca) és a rossz külső körülmények (magasabb amerikai hozamok, politikai bizonytalanságok Európában) között őrlődhet a forint. Ez az átlagosnál nagyobb volatilitást okozhat, viszont nem lehet egyértelmű irány a magyar deviza piacán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés