Deviza

Széttépték a forintot a felminősítés után

Portfolio
A pénteki kereskedés második felében 317 fölé gyengült a forint átmenetileg az euróval szemben, kora este azonban hirtelen vevők jelentek meg a magyar deviza piacán.
Megosztás

Felminősítés: az elemzők nem lepődtek meg

Nem tartották váratlannak, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő pénteken felminősítette a magyar államadós-besorolást befektetésre ajánlott kategóriába az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Megosztás

Tart a forint ereje

Péntek este 11 óra környékén már 315 alá is bemerészkedett a forint euróval szembeni kurzusa.


Megosztás

Nem késlekedett a kormány, hamar eldicsekedett a felminősítéssel

Befektetési kategóriába sorolta péntek este a Fitch Ratings hitelminősítő intézet a magyar államkötvényeket. A felminősítés is bizonyítja, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) péntek esti közleményében.
Megosztás

Már 315 alatt

Az utóbbi percekben 315 alatt is járt a forint az euróval szemben, a jelek szerint egyre több befektetőhöz eljut a jó hír:


Megosztás

Azonnal belevettek a forintba

A Fitch Ratings felminősítése után azonnal érezhetően erősödött a forint, a jelenlegi 316 körüli szint 0,2 százalékkal erősebb a tegnap estinél.


Megosztás

Végre nem vagyunk bóvliban: felminősítette Magyarországot a Fitch!

Megtörtént az, amire több mint négy éve várunk: mostantól a három közül az egyik nagy hitelminősítőnél újra befektetésre ajánlott Magyarország. A Fitch Ratings péntek este tette közzé friss osztályzatát, mely "BBB mínusz" stabil kilátással.


Megosztás

Estére elfogyott a lendület

Estére megint gyengülésbe fordult a forint az euróval szemben, most 316,71-nél jár a jegyzés:


Megosztás

Venni kezdték a forintot

Az utóbbi percekben érezhetően erősödni kezdett a forint, most 316,34-nél jár az euró jegyzése, ami 0,1 százalékkal alacsonyabb már a tegnap estinél. A dollár 282,22-nél jár, míg a svájci frank 284,49 forintot ér. Egyelőre nem jelent meg a Fitch felülvizsgálatának eredménye, de könnyen lehet, hogy a befektetők már a felminősítésre pozicionálják magukat.


Megosztás

Újabb prognózis jött: egyre többen várnak forintgyengülést

Rövidtávon 318-ig gyengülhet a forint az euróval szemben - olvasható a Citibank pénteken kiadott friss elemzésében, melyben az amerikai bank szakértői korábbi 315-ös becslésüket vizsgálták felül. Hosszabb távon az elemzők szerint még további forintgyengülés jöhet, hosszabb távon akár 325-ig is emelkedhet az euró-forint árfolyam.
Megosztás

Esik a forint

Annak ellenére, hogy a nemzetközi tőzsdéken kedvező a befektetői hangulat, a forint gyengélkedik a délutáni órákban. Délután újabb gyengülési hullám érte el a forint piacát, melynek következtében az euróval szembeni jegyzések a 317-es szint felett is jártak. Ez új lokális mélypontnak felel meg a hazai fizetőeszköz esetében.


Közben a dollárral szembeni árfolyam a 282-es szint felett jár.


Megosztás

Kitart az erő a tőzsdéken

A vezető ázsiai részvényindexek többségében emelkedni tudtak a mai kereskedésben, úgy tűnik, a Fed legutóbbi jegyzőkönyve tartósan nem viselte meg a piacokat. Az olaj ismét emelkedik és az európai tőzsdék is pluszokkal kezdték a hét utolsó kereskedési napját.
Megosztás

Fél forintos gyengülés reggel óta

Reggel óta kis mértékben tovább gyengült a forint az euróval szemben, a jegyzések a déli órákban 316,6 forint környékén járnak.


Közben dollár-forint árfolyam 282,3-ig emelkedett.
Megosztás

Négyhavi mélypont közelében készül a Fitch-döntésre a forint

A vártnál hamarabb, akár már júniusban bekövetkező újabb Fed-kamatemelésről szóló üzenetek mellett napok óta határozott erősödést mutat az amerikai dollár, így az euróval szemben már 1,12 körül jár a kereskedés, ami csaknem kéthavi dollárcsúcsot jelent.



Négyhavi mélypont közelében készül a Fitch-döntésre a forint

A forint emiatt a dollárral szemben intenzív gyengülést szenvedett el, a jegyzések két hete még 269 körül is megfordultak, az utóbbi napokban viszont már 280 felett látjuk a kereskedést, ma reggel 282 körül cserél gazdát a két deviza a bankközin.



Négyhavi mélypont közelében készül a Fitch-döntésre a forint

A forint ezzel párhuzamosan az euróval szemben csak kis gyengülést szenvedett el a hét során, a hét eleji 315 körüli kurzus szerdán 317-ig kapaszkodott, ami négyhavi forintmélypontot jelentett. Onnan egyelőre csak kis visszaerősödést láttunk. Amint tegnap megírtuk: a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) elemzői szerint ha ma este megtörténik a Fitch felőli felminősítésünk, akkor az hullámszerű, de várhatóan csak rövidéletű forinterősödést vált ki, ha viszont a felminősítés mellett az új besorolásunknál is meghagyja a pozitív kilátást az intézmény, akkor tartósabb és intenzívebb rali jöhet. A Merrill szakértői arra figyelmeztetnek, hogy bár megérdemelné már Magyarország a felminősítést, de könnyen lehet, hogy a Fitch ezt a lépését fél évvel elhalasztja.

Tegnap a K&H Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője ezzel párhuzamosan úgy fogalmazott: az lenne a nagyobb meglepetés, ha Fitch felminősítené Magyarországot, valószínűbb, hogy marad a jelenlegi kategória.

A Fitch döntése az esti-késő esti órákban várható.



Négyhavi mélypont közelében készül a Fitch-döntésre a forint
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
GettyImages-1297827920