Előfizetői tartalom

Nehezen gyógyul az oroszok pénze

Portfolio
Az elmúlt időszakban megállni látszik az orosz rubel "gyógyulása": a dollárral szemben úgy tűnik, hogy az 50-60-as sávba ragadt bele az árfolyam, ami még mindig több mint 50 százalékkal gyengébb, mint egy éve. A jegybankjuk mára bár felhagyott a nyíltpiaci intervenciókkal, piaci pletykák szerint nem nagyon tolerálná, ha újra gyengülés indulna be, mert a közelgő recesszió ellenére is magas az infláció az országban.

Nagyjából fél éve már, hogy nincs árfolyamcélja az orosz jegybanknak, ami fontos lépés volt az inflációs célkövetés felé való hiteles elmozdulásban. Azóta viszont túl vannak egy árfolyamválságon és éppen súlyos recesszió felé halad a gazdaság. A helyzet sötét iróniája, hogy ez a durva visszaesés az egyetlen mentő oka annak, hogy az árfolyamgyengülés által is fűtött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés