Nem bír lendületbe jönni a forint

2017. április 20. 09:00    
nyomtatás
 
Továbbra is négyhavi mélypontja közelében ingadozik a forint az euróval szemben, azaz nem tud elrugaszkodni az erősödés felé a 314 közeli szintekről. Közben az angol font szárnyalása elakadt azzal együtt, hogy a parlament megszavazta az előrehozott választásokat. Figyelemre méltó, hogy a cseh korona csaknem odáig visszagyengült, ahonnan szabadjára engedték bő két hete.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő óta nem tud elszakadni a forint az euróval szemben a 314 körüli szintről, mert az erősödési kísérletek rendre elakadnak 312,5-313 körül. Ma reggel 313,4 körül jár a kereskedés a bankközi piacon, azaz továbbra is négyhavi mélypont közelében ingadozik a forint.

Nem bír lendületbe jönni a forint


Az, hogy rendre elakadnak 312,5-313 körül az erősödési kísérletek, nem meglepő, itt húzódik a berajzolt szűkülő háromszög felső szára, ami fontos technikai támasz szint az árfolyamban. Ezen kellene lefelé átjutnia a forintnak ahhoz, hogy további erősödés előtt nyíljon meg a tér.

Nem bír lendületbe jönni a forint


Közben a font keddi nagy szárnyalása tegnap elakadt a parlamenti döntés mellett, amely engedélyezte, hogy 2020-ról most júniusra előrehozzák a parlamenti választásokat (és közben hangsúlyozták, hogy ez nem a Brexitről szóló második népszavazás).

2017.04.19 15:47 Megszavazták: előrehozott választásokat tartanak a britek

Nem bír lendületbe jönni a forint


Közben figyelemre méltó, hogy a cseh korona egyre közelebb kerül ahhoz a 27-es szinthez, ahonnan elindult az erősödés bő két hete, amikor eltörölték az árfolyamküszöböt. A visszagyengülés oka az lehet, hogy rengeteg koronaerősödésre játszó pozíció lehetett, amelyeket a csekély felértékelődés miatt is tömegesen zárnak a befektetők, így éppen ez az, ami visszafogja az erősödéstől a koronát.

2017.04.09 09:26 Gigászi erők feszülnek egymásnak a korlát eltörlése után

Nem bír lendületbe jönni a forint


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium