Előfizetői tartalom

Párizsi támadások: zuhanásra felkészülni

Portfolio
Erőteljes kockázatkerüléssel indulhatnak hétfőn hajnalban a fontosabb nemzetközi pénz- és tőkepiacok a péntek esti párizsi terrortámadások és a szombati belgiumi letartóztatások után. Ezt egyébként a közel-keleti tőzsdék vasárnapi jelentős esése is alátámasztja, illetve vasárnap késő este a már kinyitó devizapiacok is a tradicionális menekülődevizák erősödését jelzik. A terrorfenyegetés leginkább a turizmusra, a légiközlekedési ágazatra, a kiskereskedelemre és a szabadidős tevékenységekre nyomhatja rá a bélyegét éppen a karácsonyi vásárlási láz kezdetén, ráadásul Franciaországban most azt mérlegelik, hogy akár három hónapra is meghosszabbítják a szükségállapotot.

Ez történt hétvégénMivel a péntek esti - legfrissebb hírek szerint 132 halálos áldozattal járó - párizsi terrortámadásokról az első híradások az európai és az amerikai piacok zárása után érkeztek, így ezek csak hétfőn tudnak reagálni a gyászos eseményekre. Franciaország lényegében hadüzenetként könyvelte el az egyszerre hat helyen zajlott, az Iszlám Állam által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés