Előfizetői tartalom

Ralizik a font, a piac szemlátomást bízik az új miniszterelnökben

Portfolio
Hétfőn a Moody's elmaradt felminősítése mellett is háromhetes csúcsra tudott erősödni a forint az euróval szemben 313 körülig, kedden viszont kora délután hirtelen forintesést okozott az, hogy az MNB jelezte: átalakítja az irányadó eszközét, ami a gyakorlatban előbb ritkuló 3 hetes aukciókat, ősztől pedig mennyiségi korlátozást jelent. Az MNB készülő bejelentése hírére előtt megbillent a forint, majd a tényleges bejelentések hatására elkezdett visszaerősödni. Eközben a font egész nap erősödni tudott, köszönhetően annak, hogy a piac vélhetően optimistább lett az Egyesült Királyság jövőjét illetően, miután biztossá vált, hogy Theresa May veszi át David Camerontól a miniszterelnöki széket.

2016. július 12. 19:16 Megosztás 2 % feletti pluszban a font Nagyot megy ma a brit deviza: a font már 2,1%-os napi erősödésnél jár a dollárral szemben, a kurzus jelenleg 1,326 körül mozog. Az erősödés mögött az állhat, hogy a piac bízik benne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés