Előfizetői tartalom

Ritkán látunk akkora szakadást a forint árfolyamán, mint ma

Portfolio
Az elmúlt 10 évben mindössze egyetlen példát találtunk akkora és le nem dolgozott szakadásra a forint dollárral szembeni árfolyamában péntek estétől hétfő hajnalig, mint ma. Ez pedig az volt, amikor 2010. július 17-én szombaton derült ki, hogy félbe maradtak a magyar kormány és az IMF közötti tárgyalások és a nemzetközi küldöttség hazautazott. Fontos, hogy akkor a forint grafikonján a szakadás (rés) a zuhanást jelentette, ma viszont szárnyalt a forint és ez okozta a jókora rést. Ennek oka, hogy a francia elnökválasztási eredmény fellélegzési ralit váltott ki szerte a világban, ami a dollárt a mélybe küldte az euró ellenében, a forint pedig ugrott az euróval szemben a jó hangulatban.

A nap végéhez közeledve érdemes megnézni, hogy hogyan is néz ki a forint dollárral szembeni napos árfolyama. Amint látjuk: múlt péntek este 11-kor 292-nél fejeződött be az elektronikus kereskedés New Yorkban, ma éjféltől (innen indul a grafikonrajzoló programunk) viszont 286,5 körül folytatódott a kereskedés. Ez már önmagában is ritka méretű résnek számít, de ami még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés