Előfizetői tartalom

Mitől zuhant 10%-ot egy hónap alatt a forint?

Szeptember elején a 270-275 forint körüli tartományban mozgott az euró árfolyama, ma pedig már 300-nál, azaz egy hónap alatt 10%-os forintzuhanás következett be és két és fél éve a leggyengébb szintre süllyedt a magyar fizetőeszköz. A jelentős árfolyammozgásban egyaránt szerepet játszanak külföldi és belföldi okok. Az alábbiakban röviden ezeket a tényezőket szedjük össze.

Külföldi okok 1.) Tovább mélyült az eurózóna adósságválsága az elmúlt egy hónapban, Görögország rendezett csődbe engedéséről egyre több nyilatkozat jelent meg nemcsak piaci szakértők, hanem vezető eurózóna gazdaságpolitikusok felől is. A dél-európai országra többek között úgy igyekszik nyomást gyakorolni a nemzetközi közösség, hogy október közepéről novemberre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés