Előfizetői tartalom

Szépített a forint, de megmaradt a nyugtalanság

Portfolio
A forint délelőtt újabb gyengülési hullámba keveredett a görög és az orosz-ukrán bizonytalanság mellett, és bár ezek nap végéig is fennmaradtak, a forint 310 felettről ezen szint alá vissza tudott kapaszkodni az euróval szemben. Ebben a 200 napos mozgóátlag is segíthetett, miközben a régiós devizák jobban szenvedtek. A forint gyengülési hullámaiban napok óta szerepet játszhat az is, hogy a kötvénypiacunkon profitrealizálás jelei mutatkoznak, napok óta folyamatosan emelkednek ugyanis a hozamok a megelőző időszak durva hozamesése után. A hozamesés egyébként amellett következett be, hogy a ma reggel megjelent friss inflációs adat a további MNB kamatvágások esélyét még inkább növelte.

2015. február 11. 17:50 Megosztás Görögország: ma eldől, hogyan tovább Jeroen Dijsselbloem, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport ülésein elnöklő holland pénzügyminiszter a rendkívüli tanácskozásra érkezve arról beszélt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés