Szokatlan menetelésen van túl a forint Percről-percre

2017. március 20. 16:22    
nyomtatás
 
Sorozatban az ötödik egymást követő kereskedési napon erősödött múlt pénteken a forint az euróval szemben és ezzel idén eddig példátlan sorozatot produkált, így nagy kérdés, hogy ez ma tud-e folytatódni. A forint ugyanis háromhetes csúcsa közelében jár kissé 309 alatt. Az e heti makronaptárunk szerint a fontosabb külföldi piaci események csak a hét második felében várhatók.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Minimális mozgás a forint piacán 2017.03.20 16:22

Hétfőn végig 308 körül mozgott az euró-forint árfolyam, a jegyzések késő délutánra 308,4-ig süllyedtek.

A főbb devizapároknál sem láthattunk nagyobb elmozdulásokat. Az euró 0,1 százalékot erősödött a dollárral szemben, míg a font 0,2 százalékot gyengült a dollárral, és 0,3 százalékot az euróval szemben.

Szokatlan menetelésen van túl a forint 2017.03.20 08:51

2017.03.20 05:45 60 éves a közös piac: ez lehet az utolsó buli a britekkel

Általános fellélegzést váltott ki a feltörekvő piacokon a Fed múlt szerda esti kamatemeléséhez fűzött jegybanki kommentár (nem lesz nagyon intenzív az emelkedés, csak fokozatos), hiszen a dollár esésével párhuzamosan erőre kaptak a feltörekvő piaci fizetőeszközök. Ez olyan jól sikerült a forintnál, hogy múlt héten minden kereskedési napon erősödni tudott, ami idén példátlan és ezzel a forint csaknem háromhetes csúcsra kapaszkodott. Az euróval szembeni jegyzések néhány nap alatt 303,5-ről 308,7-ig jutottak, ma reggel ennek közelében áll a kereskedés a bankközi piacon.

Szokatlan menetelésen van túl a forint

Amint látszik, ezzel közelíti a forint a 307 körüli fontos zónát, ami az utóbbi hónapokban rendre megállította a forint menetelését. Nagy kérdés, hogy most el tud-e egyáltalán idáig jutni az árfolyam.

Szokatlan menetelésen van túl a forint

Amint az alábbi ábrán látszik: a fontosabb régiós devizák közül még nem is a forint erősödött a legnagyobb mértékben az utóbbi hullám során, hanem a török líra és a dél-afrikai rand párosa, a forint pedig a lengyel zlotyval karöltve haladt.

Szokatlan menetelésen van túl a forint

Az egyesek félelmétől várhatóan elmaradó Fed kamatemelési ciklus intenzív dollárgyengülést indított el, az euróval szembeni jegyzések múlt szerda óta 1,06 közeléből 1,08 közelébe ugrottak és amint látszik: itt is közelít az árfolyam egy fontos (ellenállási) zónához (1,08-1,0850 körül).

Szokatlan menetelésen van túl a forint

A dollár újbóli gyengélkedése és a forint menetelése együttesen oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések 293-ról 287 alá buktak a bankközi piacon. Amint látható: az árfolyam közelíti a tavaly november óta kialakult 285-295 közötti kereskedési sáv alsó szélét.

Szokatlan menetelésen van túl a forint

Címlapkép forrása: MTI/EPA Dan Himbrechts

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium