Előfizetői tartalom

Telibe találta a kormány az év végi forintárfolyamot

Portfolio
A karácsony előtt elfogadott 2014-es költségvetési törvényben pontosan az a forint/euró árfolyam szerepelt, amely végül év végére ki is alakult a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján. A furcsa előrelátást feljegyezhetik az érveik közé azok, akik úgy gondolják, hogy a jegybank időnként belép a devizapiacra.

Érdekes véletlenre bukkanhatunk, ha a 2014-es költségvetési törvény adatait böngésszük. A december 17-én elfogadott jogszabályban ugyanis az olvasható, hogy az idei államadósság devizában jegyzett részét 296,9 Ft/eurós árfolyamon kell forintra számítani. Találja ki a kedves olvasó, hogy mennyi lett két héttel később, tavaly december 31-én az árfolyam! Egy határozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés