Előfizetői tartalom

Tovább esik a forint - Már 322 a svájci frank!

Portfolio
A svájci jegybank ma elengedte az euróval szembeni árfolyamküszöbét, vagyis hagyta, hogy elszabaduljon a felértékelő erő a piacon. Ennek eredményeként általános sokk söpört végig a devizapiacon, ami a forintot is azonnal megcsapta. Az euróval és svájci frankkal szemben történelmi mélypont alakult ki szinte azonnal. A délután folyamán az euróval és a svájci frankkal szembeni jegyzések is enyhén korrigáltak. Az esti órákban folytatódott a heves csapkodás, a frank árfolyam azonban végig jóval 300 felett ragadt.Fontosabb részletek Történelmi forintmélypont alakult ki az euróval és a svájci frankkal szemben Az eurójegyzések a pánik hatására 327,6-ig emelkedtek A svájci frank pedig egészen elképesztően a 378-as keresztárfolyamot is érintette a forinttal szemben, legalábbis teoretikusan, ugyanis a jegyzések elakadtak. Mindez azért történt, mert az euró-frank kurzus 1,2-ről 0,85-ig süllyedt a sokkot követően. A dollárhoz képest is óriásit gyengültünk: az árfolyam a 280-as értéket is érintette.

2015. január 15. 22:36 Megosztás 322 a frank A hazai fizetőeszköz tovább gyengült késő este, már 322 forintot kell adni egy svájci frankért és 323 forintot egy euróért a bankközi piacon. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés