Előfizetői tartalom

313 felett az euró, 286 alatt dollár

Portfolio
Az EKB kamatdöntése előtt egy téves hír, azt követően pedig a tényleges lazító lépések mérete, illetve tartalma okozott jókora pénz- és tőkepiaci kilengéseket világszerte. Ezek együttesen azt mutatják, hogy a felfokozott várakozásokat nem sikerült túlszárnyalnia, illetve "hoznia" saját döntéseivel az EKB-nak. Épp emiatt általános csalódás jelei mutatkoztak, pontosabban az, hogy már nagyon sokan pozícionálták magukat az agresszív EKB-lépésekre, így ezek elmaradása tömeges pozíciózárást okozott például az euró shortokban. A részvénypiacok zuhantak, az euró szárnyalt, a forint pedig esett, mivel az EKB-lazítás nem teremt olyan kedvező külpiaci környezetet, mint amiben sokan reménykedhettek. A délután második Fed elnökének szavaira a dollárt ütötték tovább, azaz az euró/dollár tovább kapaszkodott felfelé, a forint pedig továbbra is szenvedett.

2015. december 03. 20:49 Megosztás 286 alatt a dollár Folytatódik a dollár-forint kereszt esése, így a jegyzések már a 286-os szint alatt mozognak. Ez a 295 közeli napon belüli csúcshoz képest több mint 3 százalékos dollárgyengülést jelent. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés