Előfizetői tartalom

Tovább zuhanhat a font a keddi nagy horderejű beszéd miatt

Portfolio
Theresa May brit kormányfő a teljeskörű, azaz kemény brit EU-kilépés szándékát fogja jelezni a jövő keddi beszédében, ami valószínűleg piaci korrekciót fog kiváltani - közölte egybehangzóan a The Sun on Sunday, a The Sunday Times és a The Sunday Telegraph a névtelen kormányzati információt, amelyre a kormányfői hivatal mindössze annyit reagált, hogy "találgatás". A Reutersnek nyilatkozó kormányzati kommentátor pedig nem tudta megerősíteni, hogy valóban az egységes uniós piachoz való hozzáférés nélküli, vámunión kívüli brit kilépés forgatókönyvét vázolja May kedden. A hírügynökség által megkapott beszéd-kivonat nem tesz említést erről a kritikusan fontos kérdésről, csak arról, hogy a megosztó kilépési kampány után a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozza majd May. Közben több más jel arra utal, hogy valóban a "hard-Brexit" forgatókönyv felé haladásról van szó.

A befektetők és politikusok hónapok óta találgatják, hogy mi lesz a brit kormányzati álláspont a március végéig elinduló brit kilépési tárgyalásokon (előtte egy rövidesen megérkező legfelsőbb bírósági döntés miatt valószínűleg parlamenti döntés kell az 50-es cikkelyt elindító folyamathoz). A fő kérdés az, hogy ragaszkodik-e a migráció korlátozási lehetőségéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés