Előfizetői tartalom

Trump tanácsadója nekiment a németeknek

Portfolio
Jelentősen alulértékelt a közös európai deviza - jelentette ki a Financial Times-nak nyilatkozva Peter Navarro, Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi tanácsadója. A kijelentés annyira erősre sikeredett, hogy még az euró-dollár kurzust is megmozgatta. Éppen abba az irányba, ami Trump újév eleji nyilatkozatában a kívánatosnak tűnt.

Peter Navarro, a Kereskedelmi Tanács (a Fehér Ház egyik tanácsadó testülete) elnöke az FT-nek azt is kifejtette, hogy Németország a durván alulértékelt eurót használja fel az Egyesült Államok és az EU többi tagállama ellen.Azt is hozzátette, hogy az euró tulajdonképpen egy implicit német márka, melynek alacsony értéke előnyhöz juttatta Németországot a főbb kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés