FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Túl erős a forint? Meglepő eszközhöz nyúlhat az MNB

Portfolio
Elképzelhető, hogy már az idén a csehekhez hasonló árfolyamküszöböt kell bevezetnie az MNB-nek a forint esetében, mivel a nulla százalékos alapkamat sem biztos, hogy elég lesz, hogy megfékezze a magyar deviza erősödését - mondta a Bloombergnek Zsiday Viktor, a Concorde Citadella alapjának portfóliómenedzsere. A cikk kiemeli, hogy Zsiday alapja a versenytársainak több mint 90 százalékát felülteljesítette, az utóbbi három évben átlagosan évi 11,8 százalékos hozamot ért el.

Ha a jegybank nulla százalékig vágja az alapkamatot, de ez sem működik majd, akkor könnyen lehet, hogy a csehekhez hasonló árfolyamküszöböt kell bevezetnie - emelte ki Zsiday a Bloombergnek adott nyilatkozatában. A cikk kiemeli, hogy a forint az utóbbi egy év legjobb negyedéves teljesítményét mutatta január és március között, az év első két hónapjában pedig a feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés