FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Undorodnak Putyin Oroszországától a befektetők

Történelmi mélypontból történelmi mélypontra zuhan az orosz rubel, míg a befektetők többsége egyre csak csökkenti az országgal szembeni kitettségét. Az oroszokat ráadásul még az ág is húzza: amellett, hogy Vlagyimir Putyin törekvései taszítják a befektetőket, pechükre még a dollár is éppen erősödik, általánosan rontva a feltörekvő piacok megítélését. Ha pedig azt gondolnánk, hogy ennél már nem lehet rosszabb, akkor itt van még az olajár zuhanása is, ami az exportőr oroszoknak az egyik legnagyobb fegyverét tompítja. Minden jel arra utal tehát, hogy az oroszok ebben a környezetben tényleg a saját országukat vágják csak tönkre a hidegháborút idéző viselkedésükkel.

Szórják a rubelt Egy ország gazdasági teljesítményét és befektetői megítélését igen jól tudja tükrözni az, hogy mennyire erős a kereslet a devizája iránt. Ha pedig a feltörekvő piaci dollárkeresztek idei teljesítményét vesszük alapul, akkor ki kell, jelentsük: az orosz rubel az egyik legsilányabb deviza ma a világon. A Portfolio által rangsorolt feltörekvő piaci devizák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés