Veszik a dollárt és a forintot is Percről-percre

2017. március 17. 12:27    
nyomtatás
 
Unalmasnak tűnt elsőre a pénteki nap a devizapiacokon, délre azonban kezdett izgalmasra fordulni a helyzet, hiszen a dollárral párhuzamosan a forint is erősödés felé mozdult, illetve a többi feltörekvő deviza piacán is javult a hangulat.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A dollár is elindult az erősödés útján 2017.03.17 12:27

Menetközben a dollár is 0,2 százalékot erősödött az euróval szemben csütörtök estéhez képest, így most 1,074-nél jár a keresztárfolyam.

Közben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékkal gyengült.

Belehúzott a forint 2017.03.17 12:22

Kora délutánra a forint 309-ig erősödött az euróval szemben, ez már 0,25%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest. A dollár jegyzése 287,6-nál jár, míg a svájci frank 288,58 forintba kerül.

Nem csak a forint piacán javult a hangulat, a lengyel zloty szintén 0,3 százalékot javított az euróval szemben, miközben a török líra 0,7 százalékot javított.

Hathetes csúcson a forint a dollárral szemben 2017.03.17 08:56

Péntek reggel a forint 309,6 körül állt a forinttal szemben, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb volt a csütörtök esti árfolyamnál. A dollár jegyzése 287,8-nál állt, ami hathetes csúcsot jelentett a forint szempontjából, míg a svájci frank 288,4 forintba került.

Hathetes csúcson a forint a dollárral szemben

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a török líra viszont 0,4 százalékos erősödéssel indította a napot.

A dollár piacán stagnálás látszik az euróval szemben, így 1,076 körül jár a jegyzés. Közben a japán jen 0,05 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékot veszített.

Hathetes csúcson a forint a dollárral szemben

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, viszont Trump-Merkel találkozó lesz Washingtonban, illetve G20 pénzügyminiszteri csúcs kezdődik. Az ezekről az eseményekről érkező hírek esetleg okozhatnak hangulatingadozást a piacokon is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium